Klozet Örtüsü

Klozet Örtüsü Nasıl Dikilir?



Önce klozet kapağının kalıbını çıkardım. Üzerine bir gazete kağıdı koydum içe doğru katladım kapağı kapattım. Kat yerlerinden maket bıçağıyla kestim.

Kalıp Çıkarılması

Kumaşın üzerine koydum... Kalemle çizdim. Bıraktım. resimlerine buradan bakabilirsiniz

Diğer tarafta tülü 12-14 santim genişliğinde kestim. Hiç ölçmeden kestim. Siz yapmak isterseniz ölçerek kesin sonra birbirine ekleyin sonra ikiye katlayıp zigzag dikiş ve altından büzmek için ip geçirin.

Tüm tüller bitince kaç santim tül kullandığımıda bilmiyorum kumaşın eni 1,5 kadardı sanırım 4 kez kestim ilk kestiğim inceydi diğer üç tanesi kalın. ince kestiğimi 8-10 cmlik olanı göbeğine kullandım. Ben en dıştan başladım büzerek büzgüleri dağıtarak içe doğru toplu iğneyle iğneleyerek geldim. En son evet bu şekilde olucak dediğimde makinaya geçtim. Makinada zigzag dikişle dikerim büzgüler zorluk çıkarmaz diye düşünsemde dikemedim.

Klozet Örtüsünü Elde dikerek tamamladım.



Çizmiş olduğum yere 2,5 santimlik dönme ve dikiş payı vererek, altına bir kat kumaş daha koyarak kestim (3-3,5 santim daha rahat olur). fırfırları toplayıp iğneleyiverdim bir kumaş parçasının altında. sağa sola açılıp dikiş altında kalmasınlar diye.

Üstüne diğer kumaş katını iğneledim. düz olan kısımdan açıklık bıraktım tüm oval kısımları diktim. ters çevirdim. Bıraktığım açıklığı bir çatal iğne geçecek kadar bıraktım kalan kısmı diktim. Örtünün üzerinden 1,5 santim bırakarak tüm yüzeyden dikiş geçtim. Düz olan kısımda hiç açıklık bırakmadım.
Sonra bu kısımdam çatal iğneyle lastik geçirdim. Uçlarını bağladım.



Tam köşelerden açıklık bırakıp düz kısımda lastik dışarda bırakılırsa daha kullanışlı olucak. kapağın düşmesi engellenecek. Bu şekilde kapak açık kendiliğinden kapanabiliyor..

Gözüme çok sade geldi 4-5 santimlik kurdelelerden 7-8 tane estim kenarlarını yaktım. Bir kenarından dikiş diker gibi diktim büzürdüm ortayada bir tane inci boncuk. değişik yerlere kondurdum. Tam ortasına önceki postlarda anlattığım gibi kedi merdiveninden gül yaptım.

Sadesi mi böylesimi güzel oldu karar veremedim. Siz hangisini güzel buldunuz?


7 comments:

Unknown said...

canım çok güzel olmuş bende 10marifette görmüştüm o zamandır aklımdaydı bak sn beni geçtin yapmışsın bile birde klozet önüne aynı yöntemle paspasıda yapılmıştı

bahar yorgun said...

klozet örtüsü süper olmuş sevgili d@li ayrıca dur bakayım sen benim ne için atkı bere ördüğümü nerden biliyorsun benim blogtada yorumunun altına yazı yazdım ama sen söyle bakiiiim kulağıma şöööle ne için örmüşüm bilebilecek misin?

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
bahar yorgun said...

d@li hay allah sana iyilikler versin ben blogumda yer vermedim sen başka biryerde görmüşsün ama bildim valla korktum senden (korkmuş smiley) valla sır gibi saklıyordum benimadamdan bile şimdi birşey falan olmaz madara olmayayım diye :)) benim sitede sorun yok umarım yorumlarda

Unknown said...

sölemedim ben kimseye aramızda

Unknown said...

ayliz çalışma şevkim geçtiğimiz hafta içinde yoktu. Olduğu zaman uykum da yoksa hemen yapıyorum
bende ona uygun paspas ne yapabilirim diye düşünüyordum paspasa tülüm yetmez :( tülle karışık nasıl bir paspas yapabilirim.


Kızlar hangisnizin blogu bilmiyorum yorum bırakmakta zorlanıyorum çogu zaman bırakamıyorum. izne tabiyse izin verin :P bende yazıcam tabi yemeklerden gözümü alabilirsem

ladygreenriver said...

ellerine saglık canım harika valla..
sevgiler