Pofuduk Mini Puflar


Bu pofuduklardan 13tanesini yanyana koymuşlar 8 sıra üstüste yapmışlar bebek altı değiştirmek için şöyle bir şey yapmışlar. Başka bir yerde bebek battaniyesi yapmışlar, kırlent yapılabilir, minder yapılabilir daha uzun ince çubuklar şeklinde yapılıp banyoya paspas takım yapılabilir. Ben sandıklı puf yapmak istiyorum onun üst kısmına çok yakışacağını düşündüm pofuduk pofuduk. Başlangıç olarak iğnelik yaptım.

Önce kumaşları kesiyoruz
Ben beyazı 10*10 cm desenli kumaşı 12*12 den yaptım. 9*9 cm alt için 12*12 cm üst kumaş için daha uygun olacağını düşünüyorum.

Köşelerden birbirine iğneliyoruz kumaş fazlalılığını ortada iki yana eşit katlayıp yatırıyoruz.

İki yana yatırmak için ortadaki kumaş fazlası az geldiği için ben tek tarafa yatırdım. Kolayımada geldi. Siz tam yapılışını öğrenmek için 10 marifetteki Arayan Mevlasını da bulur Pofuduklarını da yazıma bir göz atın. Aşamalar kısmında orijinal yapımı mevcut.

Dikiyoruz. Fotograflarda dikişlerin belirli olması için renkli iplikle diktim
Böyle bir parçamız oldu. 3 parça daha yaptım. 4 Parçamız oldu. Aynı renkten yapmaya kalkarsak hiç kare kesmeden 10 karelik uzunca bir dikdörtgen üst parçaya yine aynı şekilde 10 karelik uzun dikdörtgen bir alt parçayı ayarlayıp dikebiliriz. İki parçayı yanyana birleştirdim.


Sonra yanyana birleştirdiğim parçaları birleştirdim.



Ön yüzünün şekli bu oldu.
Ortalarından 1,5-2 santimlik bir açıklık kesip elyaf doldurdum.

Elyafı ne kadar çok doldurursanız o kadar pofuduk oluyor birde kumaş fazlalığını iki yana yatırıp yaparsanız katladığınız yer yokmuş gibi kayboluyor.





Arkadaki kesiği dikmedim. Dikmemiz gerekiyor.
Ben doldurduğum elyafların bir kısmını geri aldım lale yapıcam diye.. Son hali bu. kenarlarını temizleyip altına astar iğnelik

2 comments:

orece said...

süper fikir valla çiçeklerede ayrıca bayıldım. ellerine sağlık

Unknown said...

Teşekkür ederim ECE