AŞURE


MALZEMELER



· 1/2 Kg Aşurelik Buğday
· 1 su bardağı nohut
· 1 su bardağı kurufasulye
· 1 su bardağı kuru üzüm
· 25-30 adet kuru kayısı (küçük küçük doğranmış)
· 2 su bardağı yer fıstığı
· 2 adet portakal kabuğu rendelenmiş, içi küçük küçük doğranmış
· 4 su bardağı şeker
· Bir çay kaşığı tuz
· 2 çorba kaşığı nişaşta
· Süslemek için ceviz ve tarçın

 YAPILIŞI:

Buğdayları, Nohut ve kuru fasulyeyi ,1 gece önceden ayrı kaplarda ıslatalım. Sularını süzüp, yeni su ilave edelim. , yumuşayana kadar haşlayalım.
Bir tencereye kayısı ve üzümleri koyup 15 dakika kadar kaynatalım.
Büyükce bir tencereye kaynatılmış nohut ve fasulyeyi, buğdayı ve haşladığınız kuru meyveları katalım. Kaynamış su ekleyelim. . Kaynamaya başlayınca şekerini ekleyip, 15-20 dakika daha kaynatalım.
Ocağı kapatalım. Aşuremize bir çimdik tuz, doğranmış portakal ve rendelenmiş kabuklarını katıp karıştıralım. Koyu olsun istiyorsak 2 yemek kaşığı nişastayı bir bardak suyla inceltip aşureye katalım. Tencerenin kapağını kapatalım.


Tarçın ve cevizi servis esnasında koyalım.


This content belongs to madeindaliIf you want, you can copy, share and connect.

No comments: