Koltuk Yenileme/Yenileyememe -2

Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım

 Uzunca bir perdeden kalan bir parçaydı bu..  Günler öncesinden yastık olacak şekilde  kestim. Altına sarımı kırmızı zemin koysam öylemi yapsam böylemi yapsam derken kaldı. Yastıkları Kırmızı yapmaya karar verdim bu seferde hem kumaş yetmeyecekti hemde aradaki tül kısımları  kirli ve çirkin görünüyordu. Önce araları diktim. Kenarlarındaki fazlalıkları kestim. İğneledim. Makina geçtim.üstünde bakıp denedim.
İki parçayı üst üste koydum 3 çevresinin tamamını, 4. çevrenin  10 cmlik kısmı dışında kalan  kısmın tamamını diktim. Çevirdim. Yastıkların iç astarı için tülün kalan parçalarını kullandım. Başka yastık içlerinde hazırladım. onlar için gömleklik bir kumaşı kullandım. İç yastık için amerikan bezi kullanmama gerek kalmadı. 

2 comments:

Nedret said...

Ellerine sağlık çok güzel olmuş.Ben de yastık hazırlıyorum da sorayım dedim.İç yastık 10cm. den nasıl geçti?Ben fermuar yapayım diyordum.

Unknown said...

Teşekkür ederim neduk. Elyaf olduğu için, birde çok doldurmadım kolay sığdı. İlk diktiğimde 20 santimlik bir açıklık bırakmıştım. baktım çok kolay geçiyor 10 santime düşürüverdim..  Az önce senin tavsiyene uyarak çiçekli böcekli parça kumaşlar almıştım pazardan. İşyerinde sıcak suyla test ettim renkleri soldu.   :(( birazdan götürüp iade edicem.