Geri Dönüşüm, Pazar Arabaları

ESKİ PAZAR ARABASI, YENİ ÇANTA




Pazar arabasıydı. çanta şeklinde katlandığı için pratikti. Tekerleri yamuldu kırıldı. Tekerleklerin olduğu kısmı kestim attım tamamını atmaya kıyamadım. Çoğu şeyi bu bu işe yarar bu buna diyerek atamıyorum. Geleceğin çöp evi sanırım benimki olacak.
5-6 senedir bekliyordu bu çantalar iki makina dikişini. İki makina dikişini dikebilmek için epey uğraştım sürekli alta iplik topladı. Muşambamsı yüzey diye ince kağıt koyup dikeyim düzelir dedim. Düzelmedi.


Gergi yayıyla oynuyorum artırmak için banamısın demiyor altaki gergi yayından sanırım dedim bu sefer onu gevşettim toplanan üst iplik olduğu için. Minicik bir vidası var çok gevşetmişim düştü :P takana kadar tornovidanın ucu mıknatıslı akla karayı seçtim. Gülme krizlerine girdim. İnadım inat beş sene beklemiş beş dakika daha beklemeyi istemiyorum.
İplik toplamaya hala makina devam edince elle dikmeye karar verdim. Elle dikecek kadar sağlam ipliğimin olmadığını farkettim. Katlayıp poşete koydum işyerinde elde hallederim ben bunları bir ara diye.. Makinayı bir başka kumaşta denedim ondada iplik topluyor. İplik gergi yayının olduğu kısmın plastik kısmı kırılmıştı daha önce. Sökünce gördüm. İyice kırılmış. Elimle tutarak ayarladım. Sonra dikmeye başladım.



Çantanın sadece tabanının dikilmesi gerekiyordu. Düzgünce üst üste gelmesini sağladım. Ön ve arka yüzün olduğu kısımları diktim. Ters çevirdim.

Köşeler içerde üçgen yaptı dışta düzgün bir görüntü sağlandı. Geride kalan açıklık kısmı taban kısmın yüzden makinaya geçtim. Şekilde görüldüğü gibi

Cırt cırtlı kısmın yeri değiştirilse çok daha güzel bir katlanma elde edilebilirdi. Ama uğraşmadım. Bu halide Bunca sene beklemeden sonra kullanım için yeterli..

ESKİ PAZAR ARABASI, YENİ KİTAPLIK

Bu da diğer bir pazar arabamız tekerleklerin birinin sağa diğerinin sola çekmesi, anneye işkence etmesi sebebiyle emekliye ayırdığımız ama annenin ayrılamadığı bir pazar arabası. Gözünün önünde atamadım çöpe. Bana lazım diye aldım getirdim işyerine. Ha bugün ha yarın atarım derken içine dergi kitap ne varsa doldurdum. Kitapları öylece eve götürdüm, bir süre öyle kitaplarla kaldı salonda. Şu anki yerinde. Gözüm alıştı..

Sonra onu kirli çamaşır sepeti yapmaya karar verdim. Banyoda dolabın içine bir raf yerleştirdim İçine uygun bir torba geçirdim. Kirli çamaşır sepeti olarak kullandım. Raf sürgülü olmayınca, güzel ama çok kullanışlı bulmadım.
Atmak istemiyordum. Böylede katlanabilir olduğu için öne arkaya gidip geliyordu. Nasıl sabitlerim nasıl sabitlerim derken, kullanmadıım ayakkabı raflarını kaptım geldim. Birini altına koydum sağdan soldan uzun geldi olsun dedim. sağına solunada birwer tane raf zaten elimde fazladan 3 tane raf var. ölçmüş santimi santimi ayarlamıiş gibi geldi. Aşağıda fazla olan kısımlara bir kaç deneme yaptım ama en güzeli işaretleyip kesmekti.


Elimde demir testeresi vardı onunla kestim. Şimdi sağa sola oynamayan dikiş dergi ve kalıplarımı koyduğum bir kitaplık olarak iş görüyor.

4 comments:

Nedret said...

Vallahi bravo.Çok iyi fikirler üretiyorsunuz.

Unknown said...

Teşekkür ederim nedukcum. Bir taraftan yapuıp bir tarafdan bozuyorum :P

Çılgın Tavuk Kırkyama Atölyesi said...

Tek çöp ev benimki sanıyordum :) Pes vallahi bunca yıl sabırla muhafaza et sonunda işe yarar hale dönüştür :) Ellerinize sağlık...

Retaining Wall Contractor Savannah said...

Lovvely blog you have here