Koltuk Yenileme / Yenileyememe

ESKİ KOLTUK , ESKİDİR, 




Yukardaki koltuğun minderlerini sökmeden önce fotografını çekmek aklıma gelmedi. Ancak bu şekilde çekip koyabildim. Bu koltuğun üzerine 140x270 santimlik bir örtü örttüm. Hiç dikmeden. Kaplamak için uğraşmak istemedim.

 Minder  şablonu  ve dikimi




Önce 215x15 santimlik parçanın 15 santimlik eninden 2 santimlik kısmı kumaşın yüzü altta kalacak şekilde içe katladım, aradan fitili geçirip diktim.



Karşı kenarada aynı işlemi uyguladım.



Dikerken karşılaştığım güçlüklerden bir tanesi ipin kumaşın altında toplanmasıydı Gergi ayarlarıyla oynayarak durumu düzelttim. Bu sefer sürekli iplik kopmaya başladı. İpliği değiştirdim. Bu sefer düzensiz dikişler, ara ara dikmeye ip atlatmaya başladı. 16 numara iğne vardı. Onu çıkarıp 14 numara jarse iğnesi takınca dikiş düzeldi. Bu tür konularda bilgisi olan arkadaşlar bana bir kaç püf noktası, dikiş tüyosu söylerlerse çok memnum olurum.

Minderin 50x55 santimlik bir parçasını fitil geçirdiğim parçayla birleştirdim. Köşeleri dikerken;



Köşeye bir santim kala dikmeyi bıraktım. Kumaşı makinanın altında (iğne kumaşa batmış vaziyette baskı ayağı kalkık) çevirdim köşeyi dikeceğim alana kadar makasla 1 santimlik tek çentik attım.(çıtlattım) tüm köşeleri dönüp fitilli parçayı ilk diktiğim başlangıca (burda 2 cantimlik bir dikilecek alan kaldı) gelince fazlalık kısmı kestim.



Fitilli parçanın karşılıklı iki kenarını birbirine ekledim. Geriye kalan 2 santimlik alanı diktim.



Aynı işlemleri diğer 50*55 santimlik parça içinde bir farkla uyguladım. başlangıç kısmına 30 santim kala dikmeyi bıraktım. O kısmı minderin içini doldurduktan sonra elle diktim.



Minderleri yerleştirdim.



Ben bu halini beğenmedim. Kesip biçip kaplamak emek vermek zor geliyor, yeni koltuk almaya bütçem izin vermiyor. Bakalım ne olucak.
Read More »