Yarım Kalan Örgüler

Hayalim Çalışma Odası
Akşam mutlaka bişey bulurum yayacak hemde yatağımın üzerine

ya dolabımı katlamaya kalkarım ya dergileri, kitapları yayarım yada örgüleri bazen yazdıklarımı bazen resimlerimi...

İlla yayacak birşeyler bulurum. Yaymamışsam birşeyleri yorgunumdur hemen yatıp uyumuşumdur. Aslında bu huyum kötü. Herşey elimin altında olsun arada bir ne varmış ne yokmuş diye bakmak iyi olsa bile her gece her gece böyle böyle yatağın üzerine dağıtmak sonrada toplamak zorunda kalmak kötü. Bir çalışma odası istiyorum. dağınık bırakabileceğim. içinde duvardan duvara bir masa olucak masa boyunca birde raf duvarda tek gözlü bir döner sandalye masanın bir ucunda bilgisayar diğer ucunda dikiş makinem. her iki tarafda da fazla yüksek olmayan kitaplık tarzında raflı dolap
bir tarafa kitap dergi cd ajandalarımı koyabileceğim diğer tarafa sepetler içinde yünlerimi parça kumaşlarımı vs koyayım herşey gözümün önünde olsun. Olsun ki dağıtmayayım. hem dağıtsam bile kapıyı kapatıp gideyim.

Bugünkü aramalardan çıkanlar.

Bu bebe yeleği(4 yıl ) ve şapka(6 yıl) seneler öncesinden kalma.

Şapka deneme mahiyetinde örülmüştü.

Şapkanın tepe kısmı nasıl güzel yapılır ?




Şapka Yapılışı
En güzel cevap örerken çıktı. 2 ters 2 düz örülen şapka tepe kısmına yaklaşıldığında eksiltildi. 2 ters , 1 ters yapıldı. 2 düz 1 ters şeklinde örüldü. 2 santim sonra 1 terslerde eksiltildi tamamen düz oldu. sonra bir sıra haroşa örüldü birkaç sıra düz. şapka bitti. dikildi. birde ponpon tamamdır.



bu yeleğide canım çok sıkıldığı bir akşam üstü komşumdan şiş alarak başlamıştım. şişlerini bir hafta sonra verdim. tabi o arada yelek bitmemişti. böylece kaldı. resmi çekmeden önce elime aldım şişe ilmekleri geçirdim. ve fotosunu çektim.
(tabi ben buraya koyana kadar yelek bitti. dikilmedi. Şapkaya uygun 2 ters 2 düz kaşkol örüldü. Resimde kenarda görülen parça iplerden 2 adet ponpon yapılıp kaşkola dikilecek. Geze geze kirlendi, birde yıkandı mı tamamdır asırlık örgüler :) )
şimdi asırlık olmayanlarıda yazayım anneciğin ördüğü firketelerden birleştirdiğim ikinci kaşkolun resminide koyayım .


Nasıl güzel olmuş mu?

Annecim filkete örmeye devam ediyor. Şal yapıcaz. Aşağıda resmi görülen şekile getirdim. birleştirmesini yapacağim elimdeki örnekten daha güzel nasıl yapabilirim diye nete baktığımda gördüm ki ;hangi sitede bu şekilde yapılmış bir şal resmi gördüysem berbat kötü geldi. O yüzdende ilk beğendiğim şalın hali bile hoş gelmiyor gözüme. Ne yapacağım bilmiyorum. Hani örererk denemeye kalksam ip öyle illet birşey ki ördüğünüz bir ilmeği sökebiliyorsunuz ikincisinde ip kopuyor sökülmüyor :( birde bundan alnımın akıyla çıkarsam ne annemin emeklerini ziyan edeyim nede ipe verdiğim parayı. onlarında fotoğrafını çekerim.
Şimdilik bu kadar




Read More »

Birazda Dikiş

Ören Bayan Modu 


Her Ören Bayan Moduna geçtiğimde Yeni şiş ve tığ alıyorum. Bir dünya şişimiz ve tığımız var lazım olduğunda bir tanesini bile bulamıyorum. Ben bu arama bulma döngüsünden sıkılıp satın alma moduna geçiyordum. Geçen gün makinanın başına oturduğumda birden aklıma geldi. gördüğüm Aşağıdaki gibi şişleri tığları toparlayacak birşey (adı bile yok ,Adını Sen Koy) diktim.

Şiş ve Tığ  Organizer  Dikilişi 

Uzunluk:  (şişin uzunluğunu dikkate aldım) + 10 cm kumaş x 2 kat kumaş
Genişlik : İstediğimiz ölçüde

Nasıl Yapılır?

iç tarafına gelecek kumaşımızın  yüzüne  lastiği koyuyoruz kaymasın  diye 2-3 yerden iğneliyoruz. (Çevirirken dikkat edin iğneler batmasın)
2 kat kumaşı yüzü yüz gelecek şekilde  koyup,(bir 10 cm lik kısmı dikmeden) dört tarafını dikiyoruz
çeviriyoruz.  ütülüyoruz dikiş paylarınada gittiği için 8-9 cam kısmı resimde görüldüğü gibi katlayıp 1.5-2  cm aralıklarla dikiyoruz. Dikişe yeni başlayanlar için ders niteliğinde bir proje.


Daha evdeki tığ ve şişlerin tamamını bulup koyamadım. Sadece bu sene aldıklarım ve uzun yıllardır hiç kullanılmayanlar var. Bu organizerle kalemlerinizden tutun  boya ve makyaj fırçalarınıza kadar hepsini birarada duzenli tutabilirsiniz.

Read More »