Parçaladum O'ni

Servisi Değilseniz, İçini Açmayın



Bir tarafından başlayayım anlatmaya daha önce bu ütü düşe düşe vidanın tuttuğu plastik bir kısım, birde kablo sarılan kısım kırılmıştı. Ben ütüyü parçaladım. Kablo sarıcı kısmını çıkarttım attım vidalı kısmı yapıştırdım. Ütü oldu gibi.
Dedim böyle kullanırım. Kullanmaya başlayınca Japonlu kısmın yapışmadığını gördüm. Ütü çalışıyor japonlu kısım yapışmadığı için ütünün gövdeyi tutmuyor, extra buharlı kısmın çalışmasına engel oluyor.

Hepsi Burada, Kullanılmış King Ütü

Bu kadar uğraşana kadar 20 liraya al bir ütü geç dedim kendime. Hepsiburadadan 10kasımda king marka bir ütü aldım. Acil olmasını rica ettim ama oınlar ütüyü günler sonra gönderdiler. Kargocunun yanında açtım. Ütünün içinde su buharı var, tabanındaki plastik kaplamayı kaldırdım beyaz beyaz birşeyler dökülüyor. Kireç olduğunu düşünmedim su buharınında test etmek için kullanılmış olabileceğini.
Durumu yazdım. bayram sonrası gönderdim. Onlar bana geri gönderdiler yine kargocuyla beraber açtım aynı kireçli ütü. Hepsiburadaya ve birtürlü bilgilerini alamadığım tedarikçi firmaya sevgilerimi gönderdim. Vakitsizlikten, kolayıma geldiği için herşeyi hepsiburadadan alan ben bir daha asla alışveriş yapmamaya karar verdim değil hepsi buradadan internetteki diğer alışveriş sitelerindende. Ticari ahlaksızlık diz boyu olmuş. 3 Kuruşluk mal için kullanılmış bir ürünü müşteriye üstüste iki kez gönderebilecek ahlaksızlığa ulaşmış ticari bir firma. İnsanların bireysel ahlaksızlığına birşey diyemiyorum. Ha hırsız çalmış paramı, zamanımı, ha bu ....... firma ne farkı var?
.................................................................................
Geri gönderdim. Bugün 15 Aralık. Hala kullanılmamış bir ütüyü bana gönderemedi .......... Dün akşam eve gidince bari dedim şu ütüyü başka bir şekilde yapayımda kıyafetlerimi ütüleyeyim. Oda elimde kaldı. Vidaları söktüm yavaşça açayım derken açılmadı bir kısmı takıldı. Biraz hızlıca çektim parçaları fırladı. Bende hiç elektriğe falan takmadım. Şimdi birşey olur elektrikçi çağır onu bul yaptır para öde vs vs...

Şimdi evde bir ütü var eski ütülerden fazla ısınmıyor 1200 Watt civarlarında bu akşamda onunla cebelleşeyim diyorum. İçimdeki Alışveriş şeytanına uysam yarın media markt 6 da açılıyor git bir kazanlı kap diyor. Şeytana uymamak gerek.
Şimdi önceki günlerde yaptıklarımın fotograflarını koyayım.







Buda peluş klozet takımı. Şu punch nakışı için beklettiğim ama böyle kullanmaya başladığım.

3 comments:

sibel said...

YASTIKLAR ÇOK CANLI VE HOŞ OLMUŞ

Gülen Tezer said...

d@li'm, ütüyü yerde görünce halıyı tanıyamadım :)))))) Aynı sahne geçen pazar Defdef'in evinde tarafımdan oynandı. Defdef gürültüye gelince bakıp güldü. Bir önceki pazar daütüyü o düşürmüş :D Yerden bitme bir ütü anlayacağın :D Gözü yükseklerde olmayan bir ütü. Kaderi buymuş. Ütü macerasında pişti olduk :) Bizim ütü de birikti ve biz hiç oralı değiliz :D
Bu internet alış verişleri sayesinde basenlerimiz büyüdü, mahalle bakkalı Mehmet Efendi'ye hal hatır sormuyoruz. Her şeyparmağımızın ucunda ve bu insanları önce birbirlerine sonra da kendilerine uzaklaştırıyor. Dokunup almak bence en iyisi. Eskiye dönelim, kireçli ütü göndermek neymiş görsün o abiler :P
Yastıkların sıcacık görünüyor. Güle güle yaslanın :)Öpüyorum büsbümbüyük..

Unknown said...

teşekkürler sibel

kız gülen halıyı tanıyamadın da beni tanıdın dimi :)))
basenler ve ütülerle ilgili bir proje geliştiriyoırum ilk denek benim bakalım :)