Bissürü Bissürü Boncuğum Var.

Kürdandan Kalemlik  ve Nazar Boncukları


Kaç gündür eklemek istiyordum bu boncukları ve kalemliği. Müşterimiz anlattığında merak etmiştim. Hem görmek, hem resimleyip bloguma koymak istedim.
Bu cam nazar boncuklar önceki çalışmalarından kalanlar ve artık benim. Elinde daha güzel yaptığı cam çalışmalar vardı, özel olduğu için sadece görme şansım oldu fotograflama şansım olmadı.

Nasıl Yapılır?

Kalemliğide canı sıkıldığı bir gün iki tane boş sigara paketini birbirine yapıştırmış. Sigara paketinin açma kapağınıda yanlara yapıştırmış.
Kürdanları kesmiş Pakete yapıştırmış. Kesme işleminde maket bıçağı yapıştırma işleminde beyaz tutkal kullanmış. Zımparalamış bırakmış, henüz verniklenmemiş. Ben çalışmayı çok beğendim. Bu tarzda plastik kutuların üzerine çalışabilir miyiz diye düşünüyorum. Süt kutularından ev yapabiliriz çatısıda hazır.


Bugünlerde biraz keyifsizdim, hasta olma, üstüne üstüne üstlük grip olma korkusu yüzünden işten eve geldikten sonra bol bol dinlendim. Bir koaladan daha fazla uyudum. Pek imalat yapmadım. İmalat için ütü lazım.( Dün bir kargo gelmiş geri gitmiş şubeye. Sabah aradım pazartesi sabah arayın dediler yada gelin burdan alın. ) İhtiyaçtan bir kaç tane hediye koymak için çok basit çanta yaptım temizlik bezlerinden. Üzerini süslemek içinde önceden kestiğim çiçeklerden kullandım. Bu çıtçıt basan delikli zımbalardan basan makineler ne kadardır acaba fikri olan var mı?

3 comments:

DenDen said...

Gördüğüm kadarıyla bir sürü nazar boncuğunuz var. geçen hafta sonu öğrencilerimi müzeye götürdüm. Bilmediğim birşey öğrendim. MÖ 700 lü yıllarda Urartularında nazar boncukları varmış. Okulda tarih öğretmenimizde onayladı.

Nedret said...

Ucuz ucuz.Praktiker gibi yerlerde var.Ben kemer delici aldım da zımba basıcıyı almadım.Alacağım ilk fırsatta.

Unknown said...

DenDenAk İlk defa duydum urartular döneminde nazar boncuğu olduğu.. Bende öğrenmiş oldum bu küçük bilgi için teşekkür ederim.

Neduk HAnım ben eskişehirdeyimde koçtaşa bir bakayım. BLogunuza yoprum yapamasama bile deri küpelerinizi kar tanesi kolyenizi ve son olarakda filmden yaptığınız küpeleri çok beğendim.