Embir, Etek, Çiçek

Bitmiş Dikiş Projelerim


 Cüzdan  ve Yapım Aşamaları 

embir® fikir anası, patent sahibesinden esinlenerek yapılmış  bir cüzdan (özel gün çantası)

kendileri allısını, morlusunu, hellolusunu, çileklisini ve bilumum çeşidini yapmışlardır.


Arka yüzüne beyaz astar kumaş kestim. Kenarların birinden 3 cm açıklık bırakmak kaydıyla 4 tarafından diktim. Köşeleri kestim. Resimde dikilmiş ve kesilmiş hali var.



Dikiş paylarını düşerek içi için elyaf kestim. Elyafı üzerine koydum 3 santim açıklık bıraktığım kenarı karşı tarafından rulo şeklinde sardım. Açıklık kenardan ruloyu içeri aldım ve açtım. Ön yüzü çıkmış elyaf içer de kalmış oldu. Eskiler buna yorgan yada döşek doğurtma diyorlar.





Sonra 2 santim kapak için bıraktım ikiye katladım. Katlama yerini açtım zig zag dikiş geçtim. elyaf kaymasın daha düzgün dursun diye. Sonra kenar dikişlerini zigzag geçerek kapattım Kapak kısmında hem katlama hem kapak kenarında zigzag dikiş var.


Üzerine işleme yaptığım iple kapak ağzı yapayım dedim Kalın tığım olmadığı için yapamadım. Dantel tığımla denedim kalın ipi istediğim gibi öremedim. Kapak kısmını bitiremedim.

Beyaz cırt cırtlı bant olsaydı ondan takıcaktım. İlik açıp dügme dikilebilir. Çıtçıt dikilebilir. basit bir tığ demişken .....

Etek ve Dikiş Sökücü

Bu gördüğünüz basit mini şey, işi kolaylaştıran aletlerden. Dikişi sökmeye yarıyor. İpliğini çekerek sökme işlemide yapabiliriz. Bazen sadece aradaki dikişi sökmemiz gerekir o zaman Sökmek istediğimiz yere sivri ucu batırıyoruz. hafifçe ileri doğru ittiyoruz.
Aradaki iplikleri kesiyor kumaşı kesmeden. Bu kadar pratik.
Anneye etek dikiyorum postumda kesimini ve nasıl dikeceğimi anlatmıştım Ben dikiyorum makina dikmiyor demiştim. Jarse iğnesi 14 vardı üzerinde. O iğneyi çıkardım 16 numara iğne taktım biraz düzeldi iplik kopmaya başladı bu sefer singer dikiş setindeki siyah ipliği kullandım. Bir problem kalmadı. Burada zig zagla kumaş kenarlarını temizliyorum.

Sonra etek altını kıvırdım. Etek altlarını ve pantolon paçalarını kıvırmak için ayak almıştım kullanmayı beceremedim 3 numaralı gizli dikiş motif diskiylede denedim. İstediğim gibi olmayınca normal dikişle kıvırdım ve eteği bitirdim. Askıya asmak için yanlarına 10 ar santim siyah kurdela diktim.


İyi bir ütülenmeye ihtiyacı var.
Bunlarda temizlik bezinden kestiğim diğer çiçekler ve yapraklar. Henüz kullanmadım bir yere.

4 comments:

Nedret said...

Ne kadar hoş ve bilgilendirici işler yapmışsınız.Tebrik ederim.Sevgiler.

Nilgün Komar said...

şekerim çanta güzel olmuş.. o minik kesici aletin adı ilik açma aleti.. :)))
ama dediğin gibi başka işlerde de kullanılıyor..
sevgiler..

Unknown said...

Teşekkür ederim neduk.

Çelebi74 bak iyiki yazmışım ilik açtığını öğrenemeyecektim. Ben onunla dikiş söküyorum. Aslında dikiş sökmekten nefret ediyordum cart ayırma yöntemi çoğu zaman dikişi sökerken kumaşı yırtıyordu. Bu aletle pek güzel söküyordum alırken ilik açtığını söylememişlerdi. meğerse alet maheretliymiş.

Nilgün Komar said...

ay canım benim.. evet ya en kurtarıcı alet o.. her derde deva ama ben lisede kızmeslekde öğrenim gördüm.. o yüzden ordan bilirim.. hatta bazıları körelmesin diye ilik dışında başka bi işlemde kullanmazdı :))
sevgiler..