Makinaya İp Takmayı Bile Bilmiyormuşum.

Dikiş Makinası Hakkında Bilmediklerimiz


Bu başlığa nerden geldim önce oradan başlayayım.

Makinayla, dikişle uğraşmak beni rahatlatıyor diye. Nervür ayağı almıştım geçtiğimiz günlerde. Bir türlü kullanmasını beceremedim. Gönüldenele'ye sordum, O ayaksız, kendi marifetiyle yapıyormuş.

Bende Singer'in 444 99 09 nolu telefonunu arayarak nervür ayağıyla ilgili bilgi istedim. Beni Eğitmenleri Refika Hanıma yönlendirdiler.

Refika hanım bana telefonla anlattı şu su ayarlara getireceksiniz çift iğne takıcaksınız vs diye.. Sonra hangi semtte olduğumu sordu. Eskişehir'de olduğumu söyleyince Cuma günü burda olacağını, tanıtımlara istersem gelebileceğimi belirtti.


Ben bu sabah çok hasta olmama rağmen gittim ve şunları gördüm.

Dikiş Makinası Hakkında Bilmemiz Gerekenler

1- Makinada üst ipliği bile doğru düzgün takmıyormuşum.. Ona takmasamda olur diye düşünüyordum.

2- Alt mekiği takarken ipin yönü diye bir şey varmış(o yöne dikkat edildikten sonra çentiğe geçiriliyormuş.

3- Mekiğe iplik sarmak çok kolaymış. Mekiğin üzerindeki o minicik delik bir işe yarıyormuş.. İçinden ip geçirilip mekik sarma kısmına takılıyor ve öyle düzgün sarılıyor ki. Mekiğin düzgün sarılması hiç iplik kopmaması kaliteli dikiş elde edilmesi demekmiş.


Yani anlayacağınız daha makinaya ip takmayı bilmiyormuşum. Dikiş biliyorum diye geçiniyorum. Ya birde ben makina tamir etmesini de biliyorum.

Tamam. Sustum

4 comments:

Unknown said...

bilmemek değil öğrenmemek ayıp demişler çok da haklılar siz ben nasılsa bilmiyorum deyip kenara çekilmemişsiniz öğrenmek için azmetmişsiniz ve sonuçtata neler öğrenmişsiniz kutlarım sizi bu azminizden dolayı

Unknown said...

Teşekkür ederim ayliz. Bilmedieğimi bile bilmiyordum gidene kadar. Öğrendiğime sevindim Bilerek yapmadka dikmek belki dahada güzelleştirir yaptıklarımı

kedicibasi said...

sakıncası yoksa bizle de paylaşır mısınız öğrendiklerinizi.çok mamnun olurum.ben nervür ne demek bilmiyorum mesela

Unknown said...

olur kedicibaşı. Adım adım fotograflayıp anlatırım.

Nervür kumaşun üzerinde milimlik kabartılar oluşturmaya yarayan bir dikiş. Heni gömleklerimizle uzun uzun dikilmiş ince pliler oluyor özellikle beyaz gömleklerde..

Gri yastık yapıcam nervürle.. İnşallah yakın zamanda yaparımda bir an önce adım adım fotograflar anlatırım.