Tablo Gibi Mutfak Önlüğü

KİR TUTMAZ, SU GEÇİRMEZ KUMAŞ




Duş perdesinden kalma 7-8 senelik bir kumaş parçası. Bu parçadan plaj çantası yada çanta dikebilirim yada banyoya kapı arkasına kirli çorap torbası gibi bir şeyler düşünmüştüm. Bir türlü fırsat olmamıştı. Dün evde gaz bağlanması için 8 saatlik bir esaretlik oluşunca önce evi derleyip topladım sonrada bir güzel kumaşlardan başlayarak dağıttım.

MUTFAK ÖNLÜK KALIBI HAZIRLANMASI 



Önce karambole kurşun kalemle çizerek göz kararı şöyle kesivereyim dedim. Kalemle yamuk yumuk çizince gittim aşağıdaki önlüğü buldum onun yuvarlağını kullanarak düzgünce kestim.





NASIL DİKİLİR?


Boyun ve bel bağlamaları için yaptığım şeritleri şekilde görüldüğü gibi yerleştirdim. (kumaşın yüzleri birbirine bakıcak şekilde üst üste yerleşik boyun ve bel şeritleri içeride kalacak şekilde) Sonra makinada etek kısmında 10 santimlik bir açık alan bırakarak kumaşın tüm çevresinden yarım santim bırakarak diktim.






Diktiğim kumaşı çevirdiğimde yuvarlak kısımlar ve köşeler düzgün görünsün diye
Yuvarlak kısımlara dikişe kadar kestim bıraktım kestim bıraktım. Çentik atma.
köşelerden ise dikişi kesmeden üçgen kısım çıkardım. şekilde görüldüğü gibi..




Sonra bıraktığımız açıklık alandan kumaşı çevirdim. ters yüz ettim. Köşelerin vesaire yerlerin düzgün çevrilmeyen kısımlarını toplu iğneyle kumaşı iterek düzgün hale getirdim. Üstünden bir ütü yada kuvvetli bir tırnak izi yapmadığım için baskı dikişini henüz yapmadım. Yarım cantimlik bir pay bırakarak çnlüğün tüm çevresine baskı dikişi yapıcam.




Sıra bu önlüğede gelicek bir kaç yıl öncesinde acil önlük ihtiyacı varken kesildi.Kumaşın altı kendinden pvcli çadır kumaşı gibi birşey. 2 çatal iğneyle bir parça kumaş boyuna tutturuldu. 2 çatal iğneyle 2 parça kuşakda bel kısmına. Bu şekilde kullanılıp unutuldu. Şimdi hatırlandı.
Bakalım nasıl olucak?

3 comments:

Unknown said...

çok güzel olmuş ellerinize sağlık çok kullanışlı olacaktır eminimki

AKDENİZ AKŞAMLARI said...

Aysecigim ne becerıklıymışın sen .Neden bıze yakın yerde oturmuyorsun??Sevgıler..

Unknown said...

teşekkür ederim ayliz.

Ozaycım yakın olsaydık gezmekten, yemekten bunları yazmaya vakit bulabilirmiydik.

Full time gırgır, şamata eğlence....